Mucositis i Periiplantitis

Tractaments

Què és la mucositis?

Els implants dentals requereixen una cura adequada i exhaustiva per part del pacient; en cas contrari, s’afavoreix l’aparició de malalties periimplantàries com la mucositis o la periimplantitis.

Diverses investigacions clíniques estimen que entre un 28 i un 56% de pacients amb implants patiran malalties periimplantàries.

L’acumulació de placa bacteriana produeix inflamació de la geniva al voltant de l’implant, donant lloc a l’anomenada mucositis, que té un caràcter reversible. Es manifesta per sagnat, enrogiment i augment de volum de la geniva que es cura un cop controlada la placa bacteriana mitjançant raspallat, instruccions d’higiene interdental i manteniment professional.

Abans
Després
Abans
Després
Anterior
Siguiente
Abans
Després
Abans
Després
Anterior
Siguiente

Què és la periimplantitis?

La periimplantitis és una inflamació de la geniva que hi ha al voltant de l’implant causada per bacteris. Es caracteritza per la pèrdua d’os al voltant de l’implant dental i és de caràcter irreversible.

Clínicament es manifesta per sagnat o supuració al sondatge, enrogiment de la geniva, pèrdua òssia confirmada radiològicament i, en ocasions, dolor a la percussió i mobilitat de l’implant.

El seu tractament és eficaç, però de vegades impredictible. Podem aturar la progressió de la periimplantitis i, en casos aïllats, fins i tot es pot tornar a formar os.

En una proporció baixa de pacients, pot perdre’s l’implant.

Periimplantitis

Abans
Després
Abans
Després
Anterior
Siguiente
Obrir Xat
1
Hola,
en què et podem ajudar?